10672233_862493563763482_7435263638263381267_nRoloi za prozore služe za zaštitu od neželjenih pogleda u intimnost našeg doma, ali i kao zaštita od viška sunčeve svjetlosti. Koriste se umjesto vanjskih kapaka i roleta ili kao njihova nadopuna. Mnogi pamte zelene roloe od jednostavnog platna kakva su se nekada mogla naći skoro na svakom gradskom prozoru.

Današnji rolo zastori su osuvremenjeni, jednostavni su za montažu i upotrebu i prave se od kvalitetnih i modernih materijala. U eri minimalističkog uređenja interijera mogu biti i jednostavna zamjena za zavjese.

Pod brendom Vidella nudimo vam više serija roloa u velikom izboru modernih boja i struktura materijala.

Razlikujemo dva osnovna tipa roloa (ovisno o načinu montaže i veličini) CLASSIC i MINI:

CLASSIC ROLOI

Classic roloi su roloi većih dimenzija namijenjeni montaži na zid ili strop ispred cijelog otvora (znači montaža slično kao i karnišne).
Dimenzije roloa: širine 60,90,120,150,180 i 200 cm, dužina je 180 cm. Zbog jačih i većih nosača nisu preporučeni za montažu direktno na okvir prozora, u tu svrhu se koriste MINI roloi. Prednost tih roloa je u tome što nije toliko bitna širina roloa, bitno je samo da je nešto veći od samog otvora kako bi ga cijelog prekrio.

rolo

MINI ROLOI

Mini roloi su namijenjeni montaži na okvir svakog prozora ili na balkonska vrata.

Montira se bez bušenja i oštećenja stolarije uz pomoć malih nosača koji se kače na okvir i  dvostruko ljepljive trake kojom se dodatno učvrsti rolo. Demontaža je jednostavna bez vidljivih tragova da je rolo ikada bio montiran.

Mini roloi dolaze u slijedećim širinama: 39,45,58,64,75,83,98 cm. Postoji i rolo za balkonska vrata širine 69 cm. Dužina roloa ovisi o seriji i može biti 160 ili 170 cm. Dužina roloa za balkonska vrata je 210 cm.

Prilikom odabira širine bitno je izmjeriti širinu od kvake s jedne strane do otprilike sredine okvira s druge strane (bitno je da je malo veći od staklenog dijela- izaberete najbliži rolo po širini). Po potrebi širina se može lako uz pomoć pilice za metal (za cijev) i skalpela (za tkaninu) prilagoditi tako da je odvrne tkanina do početka, zatim se suzi.

        

Kao trenutačni hit na tržištu izdvajamo dvostruki rolo ZEBRA koji nam zahvaljajući posebnoj strukturi materijala (kombinacija prozirnih i neprozirnih dijelova) omogućava da prilagodimo količinu svjetla koju želimo u prostoriji i to dvostruko: biramo visinu na kojoj je rolo, kao i kombinaciju “dan”(prozirno) ili “noć” (neprozirno).

Zahvaljujući posebnoj vodilici Zebra se može koristiti  i na prozorima u “kip” položaju. Zebru nudimo u jednobojnim ili trobojnim tkaninama.

U trobojnim tkaninama se osim s opcijom prolaska svjetlosti možemo poigrati i kombinacijom boja.

rolo zebra

Od drugih modela ističemo seriju BLACKOUT namijenjena osobama koje žele potpuno zatamljenje prostorije, tj. potpunu zaštitu od sunčane svjetlosti. Tkanine Blackout su potpuno neprozirne i možete birati između 9 modernih jednobojnih, glatkih i 5 strukturiranih tkanina.

Serija NATURA nudi nudi atraktivne materijale malo grublje strukture koji podsjećaju na tkanine od konoplje ili lana u prirodnim nijansama od svjetlo beige do tamno smeđe.

rolo za prozor

PLISE je serija roloa koja je “plisirana” i koja omogućava privatnost postavljanjem roloa na željeno mjesto, bilo to pri dnu prozora, u sredini ili cijelom dužinom. To je jedini rolo kod kojeg možete birati položaj zahvaljujući vodilici koja drži rolo na odabranom mjestu.m svejedno ulazi svjetlost u prostoriju (tada plisu namjestite u “donji” položaj).

Prelistajte katalog!

katalog roloa