DEKORATIVNE BOJE I ŽBUKE

metalik bojeSpecijalne zidne boje i žbuke iz grupe “talijanske tehnike dekoracije zidova” omogućavaju različite efekte na vašim zidovima.

Efekti se kreću od imitacije kamena, prelijevanja boja, metaliziranih efekata, izgleda betona, 3D efekt itd.

Izdvajamo:

Boje za školske ploče (crna, zelena, crvena, plava, siva i ljubičasta)

Neon boja koja svijetli u mraku

Magnetna boja (zidu daje efekt metalne površine)

Gliter premazi (transparentni premazi sa svjetlucavim česticama, mogu se nanositi na razne površine)

CRACKLE LACQUER– lak s pukotinama (Završni dekorativni lak koji pruža atraktivan antik izgled pukotina. Pukotine su različite debljine i oblika čime se postiže dojam starine.)

Boje su na akrilnoj bazi i mogu se osim na zid nanositi i na druge podloge.

čitaj dalje ……

ZIDNE ŠABLONE

 

zidna šablona 2XXL 317Jednostavno i jeftino rješenje za dekoraciju zidova su svakako šablone. Nalazimo ih u različitim dimenzijama i motivima, od mini šablona, bordura do velikih dimenzija – preko 1m.

Motivi mogu biti apstraktni, cvjetni, životinjski… izaberite što vam se sviđa, u ponudi je veliki izbor.

Možete koristiti obične boje, ali i one s efektom, bilo metalik ili gliter, pa čak i one koje svijetle u mraku. Boja se nanosi jednostavno sa spužvicom, u ponudi kod nas se također može naći i boja sa specijalnim aplikatorom za nanošenje u obliku spužvice. Umjesto samo jedne boje možete koristiti i više, ovisno o samom motivu.

Šablone su napravljene od kvalitetne plastike tako da se uz pravilno održavanje mogu koristiti puno puta. Bitno je održavati šablonu čistom. Također je jako bitno da šablonu uklonite sa zida odmah nakon nanošenja boje, nikako ne čekati da se osuši!

čitaj dalje …….

ZIDNE ŠABLONE NUDIMO U 5 VELIČINA

MINI šablone 14,5 X 20,5 cm

BORDURE šablone 14 x 44 cm

XXL šablone 44 x 60 cm

zidna šablona

2XXL šablone 60 x 83 cm

2XXL 321

4XXL šablone 83 x 115 cm

xxl šablone

WALL ART 3D ZIDNI PANELI

WALL ART 3D PANELI

WallArt3D paneli u kolekciji VIDELLA PRESTIGE su nove zidne obloge koje unose dojam trodimenzionalnosti i punoće u prostor, a mogu se postavljati na zidove ili stropove interijera. Sačinjene su od bambusa i vrlo su lagane i jednostavne za postavljanje.

Postavljaju se uz pomoć specijalnog Wall art ljepila (kantica od 1,5 kg) te akrilnog silikona u tubi. Ljepilo se koristi na središnjem dijelu ploče na nekoliko mjesta, dok se akril precizno nanosi uz rub ploče uz pomoć vrha tube (pazite da količina ne bude prevelika jer će vam sav nepotreban višak kada se ploča pritisne uz zid iscuriti van).

Kad polijepite sve ploče, povucite traku akrilnog silikona uz pomoć pištolja za silikon. Mokrim prstom skinite višak. Potom vlažnim kistom ili spužvom pređite još jednom preko spojeva, kako bi bili što uredniji.

Osim estetske vrijednosti, 3D paneli pružaju i dodatnu toplinsku te zvučnu izolaciju interijera. U kombinaciji s usmjerenim osvjetljenjem koje dodatno naglašava trodimenzionalnost, igra svjetla i sjene učiniti će svaki prostor posebno atraktivnim i jedinstvenim.

čitaj dalje…..

katalog dekorativnih boja

katalog dekorativnih boja

wallart_3d_pdf

katalog wall art obloga